Stichting Kwest - Vrachtwagenmuseum Staalduinen

Op vrijdag 3 mei 2013 zijn wij met de kinderen van Stichting Kwest naar het vrachtwagen museum van Staalduinen geweest.

We gingen hier naartoe met 11 kinderen van de buitenschoolse opvang en 2 pedagogisch medewerkers. Toen wij aankwamen bij het museum kregen we uitgelegd wat de bedoeling was. Er was een speurtocht van 20 vragen in elkaar gezet. De speurtocht ging door heel het museum heen.

We hebben de kinderen in twee groepen verdeeld en zijn vervolgens begonnen aan de speurtocht. De kinderen waren erg enthousiast. Ze vonden de oude vrachtauto’s die er stonden geweldig. De kinderen gingen zelfs met hun mobieltjes foto’s maken zodat ze dit aan hun vader konden laten zien.

Nadat de kinderen alle vragen hadden beantwoord, met een beetje hulp van mevrouw Toos van Staalduinen, mochten ze nog 1 voor 1 in een van de vrachtauto’s zitten.

Uiteraard wilde de kinderen allemaal dat hier een foto van werd gemaakt.

Na afloop kregen de kinderen nog wat te drinken. Ook kregen ze nog een zakje chips mee die we uiteindelijk bij de buitenschoolse opvang hebben opgegeten.

De Kinderen vonden de oude vrachtwagens erg mooi en zeiden dat ze de speurtocht leuk en leerzaam vonden. Voor ons, leidsters, was het erg leuk om te zien hoe de kinderen hebben genoten, en hoe de oudere vrachtwagens eruit zagen.

Staalduinen bedankt!!!

Groetjes de kinderen van BSO HappyKids en pedagogisch medewerkers.