Expositie Halen & Brengen: Vrachtrijders rond veiling Westerlee

Vanaf heden is de expositie “Halen & Brengen” te bezichtigen bij Oldtimermuseum Staalduinen. De expositie is na een tijdelijke tentoonstelling gekocht en overgenomen van Stichting de Timmerwerf in de Lier (website: http://www.detimmerwerf.nl/). Zodoende kan de unieke geschiedenis rondom het veilingrijden voor meerdere jaren aan een breed publiek worden tentoongesteld. Het vervoer van producten van de tuinbouwbedrijven naar de veiling en het transport van deze producten naar binnenlandse en buitenlandse bestemmingen is al jarenlang een grote economische motor van het Westland. De expositie “Halen & Brengen” belicht de ontwikkeling van het veilingrijden door de jaren heen. Aan de hand van herinneringen, foto’s en anekdotes van ruim dertig veilingrijders is de geschiedenis van de Lierse en Maasdijkse transportwereld in kaart gebracht. Ook het ontstaan en de ontwikkeling van de veiling als spil van de economische bedrijvigheid in het Westland is tentoongesteld. Naast de expositie heeft het Oldtimermuseum de beschikking over een tiental boeken over het veilingrijden. De boeken zijn te koop voor € 12,- tijdens de openingsuren van het museum.